YANGıN ÇıKış KAPıSı APTALLAR IçIN

Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Blog Article

Demetevler mahallesinde mevcut konuletmeme İtfaaiye müfredatına akla yatkın şekilde yangın cıkış kapısı binalması gerekmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya başka bir ivedili durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini de meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar acil hava takkadak kapının olabilir olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir öteki özelliği kilit + posta seti yahut panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın kapıları kabilinden bina eminği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hırse dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin sair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene şeşna alınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. çoğunlukla mühür yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları dolu kişioğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı büyük binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Biryoğun şirket ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve hayat güvenliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Binalarda sınırlı standartlarda arz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bâtınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, abra taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına dayanıklılık dereceleri dahil olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bu dizge umumiyetle evgin bir durumda hızla açılabilen geçmiş çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriyetle bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp art çekilebilmesini katkısızlar.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu mimarinın bâtınerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı yangın kapısı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Report this page